De SPSS begeleider waar je wél wat aan hebt

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus (naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Heb jij moeite met SPSS? Denk je het allemaal wel te begrijpen, maar heb je behoefte aan extra begeleiding in je eigen tempo? Of kom je er echt niet meer uit en komt de deadline nu wel erg dichtbij? Dan is de persoonlijke begeleiding in SPSS van Afstudeerbegeleider wat je zoekt; op maat gemaakte begeleiding om te beantwoorden aan jouw persoonlijke vraagstukken en je uit de brand te helpen als je vastloopt met statistiek of SPSS.

Onze werkwijze is dat we niets zomaar voorzeggen of voordoen, maar je alles uitleggen wat je moet weten om zelf aan de slag te kunnen. Deze werkwijze is gericht op het uitgangspunt dat jij ook zelf uiteindelijk, zonder hulp, je tentamen of opdracht moet kunnen maken, en dus de kennis moet bezitten zelfstandig te werken.

SPSS begeleiding is er om jou te faciliteren in het proces om bijvoorbeeld je tentamen te halen, de data van je scriptie te analyseren of waar je dan ook mee aan het stoeien bent in SPSS. De begeleider gaat proactief met jou aan de slag zodat jij begrijpt wat je aan het doen bent.

  • Welke data heb ik nodig om mijn hypothese te beantwoorden?
  • Welke vragen kan ik beantwoorden met de data die ik heb?
  • Hoe moet ik de data verzamelen?
  • Hoe moet ik mijn enquête opstellen zodat ik mijn deelvragen kan beantwoorden?
  • Hoe kan ik mijn dataset prepareren zodat ik analyses uit kan voeren?
  • Welke toetsen moet ik uitvoeren om mijn hypothesen te testen?
  • Hoe interpreteer je de output van SPSS?

Als je er gewoon helemaal niks van het hele programma begrijpt en je hoofd op error schiet als de woorden SPSS alleen al hoort is onze begeleiding ook uitermate geschikt voor jou 😊!

Heb jij nú iemand nodig die gaat helpen met SPSS? Wij hebben SPSS begeleiders die voor je klaar zitten! Online spoedbegeleiding is een online meeting (via ZOOM of Google meet) met een SPSS begeleider die met je aan de slag gaat waar je ook tegenaan bent gelopen. Je kan al je SPSS of andere onderzoek en methode gerelateerde vragen stellen. Je betaalt alleen voor de tijd dat de SPSS begeleider met je aan het werk is. Vaak is een uurtje genoeg om je weer op weg te helpen!

Hieronder kan jij de via onze planningstool zien wanneer er een SPSS begeleider beschikbaar is. Wanneer jij een geschikt moment hebt gevonden plan jij jezelf in en gaan we aan de slag. Twijfel je of je er wat aan gaat hebben? Wanneer je dat binnen de eerste 25 minuten aangeeft is stopt de begeleiding en zijn er geen kosten voor je en zit je nergens aan vast! Dat gebeurt gelukkig zelden (daarom durven we dat ook zonder blozen aan te bieden).

Wil jij meer weten of heb je een persoonlijke/inhoudelijke vraag?

Je kan ons appen met al je vragen gerelateerd aan de online spoedbegeleiding

of een vraag stellen via dit formulier

Online SPSS begeleiding in plannen

De SPSS begeleider

Stijn verzorgt de spoedbegeleiding. Hij is de oprichter van Afstudeerbegeleider en heeft al meer dan 11 jaar ervaring en al meer dan 1000 studenten geholpen met waar ze ook tegen aan liepen tijdens het afstuderen.

Previous
Next

Toetskeuze en lezen output SPSS

Is SPSS als Chinees voor je? Geen nood, wij helpen je om de juiste toetsen te kiezen en de output te begrijpen zodat jij weer verder kan!

Nodige bevestiging in je keuzes

Werken met SPSS betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (stress verlagend)

Een naderende SPSS deadline kan voor stress zorgen. We gaan samen aan de slag zodat jij die deadline gaat halen!

Veel gestelde vragen (en antwoord)

Tijdens de spoedbegeleiding heb je een een online meeting met een SPSS begeleider die met je aan de slag gaat waar je ook tegenaan bent gelopen. Je kan al je vragen stellen; inhoudelijk, theoretisch, onderzoekstechnisch of dat je het gewoon even niet meer ziet zitten.

Je hebt waarschijnlijk geen verwachting (want de kans is klein dat je eerder online spoedbegeleiding hebt gehad) behalve dat je geholpen wil worden. 

Om eventuele twijfel te ondervangen kan je de binnen 20 minuten aangeven wanneer je denkt dat de begeleiding is wat jij zoekt. In dat geval zien we het als een kosteloze kennismaking en zit je verder ook nergens aan vast.

Alleen wanneer je onze begeleiding het waard vindt sturen we je een factuur!

Leuk hè, studeren? Ken je die momenten dat je de mensen kan schieten die zeggen: studeren is de mooiste tijd van je leven! Of nog erger die steeds aan je blijven vragen: hoe gaat het met je scriptie? of ben je nu nog steeds niet afgestudeerd..? Mijn favoriet: weet je eigenlijk al wat je wil gaan doen als je afgestudeerd? 

Waarschijnlijk antwoord je met een neppe glimlach en wat abstractheden zoals: ja gaat lekker, komt goed of ach, wie loopt niet uit tijdens het schrijven van je scriptie. Ondertussen denk jij: Echt geen idee vriend; denk je echt dat nu daarmee bezig heb? Ik krijg het niet eens voor elkaar om de feedback van mijn begeleider te begrijpen, laat staan dat ik weet welke toets ik moet uitvoeren in dat kut SPSS of überhaupt mijn volgende stap zou moeten zijn.

Tijdens het schrijven van je scriptie hebben we allemaal momenten dat we het gewoonweg even niet meer weten of ergens op vastlopen. Soms loop je dagen (of zelfs weken) steeds tegen een probleem aan zoals een vlieg steeds probeert om door een raam naar buiten te vliegen. Dat wil niet echt lukken en dan is het vaak gewoon tijd om eens met iemand te gaan praten die er verstand van heeft.  

De online spoedbegeleiding kost €85,- per uur.

Om eventuele twijfel te ondervangen kan je de binnen 20 minuten aangeven wanneer je denkt dat de begeleiding niet is wat jij zoekt. In dat geval zien we het als een kosteloze kennismaking en zit je verder ook nergens aan vast. Zie het als een restaurant waar je wat te eten hebt besteld en je na een paar happen je bord terugstuurt naar de keuken (en dus niet eerst je bord leegeten en dan gaan lopen miepen).

Alleen wanneer je onze begeleiding het waard vindt sturen we je een factuur!

Jij bent ergens op vastgelopen in SPSS. Dit kan van alles zijn; inhoudelijk, onderzoekstechnisch of mentaal. Tijdens de spoedbegeleiding bespreek jij met de SPSS begeleider waar je mee zit. Jullie gaan vervolgens samen jou in staat stellen de nodige stappen te zetten om weer verder te komen met SPSS.

Dit kan dus een concrete vraag zijn (bijvoorbeeld: wat is het verschil tussen validiteit en betrouwbaarheid), je de feedback van je docent wil bespreken (waarvan je niet eens begrijpt wat die bedoelt) of dat je het gewoon even niet meer weet hoe je verder moet. 

Stel dat je bij het voorbereiden van een tentamen die ene toets maar niet kan begrijpen, dan kunnen wij tijdens de online spoedbegeleiding op een heldere en duidelijke manier de stof nog eens uitleggen om te zorgen dat je het nú wel gaat begrijpen. Jij geeft aan met welke onderwerpen je de meeste moeite hebt en zo kun je in één of twee (of meer) uur net dat extra begrip verwerven wat je nodig hebt om het tentamen te halen.

Het kan ook zo zijn dat je bezig bent met een opdracht, maar je niet goed snapt wat de bedoeling is of je net dat zetje in de rug nodig hebt om de opdracht te kunnen maken. Wij nemen samen met jou de opdracht door en proberen je in één of meerdere uren genoeg handvatten te geven zodat jij zonder problemen je opdracht kan inleveren.

Tijdens de online begeleiding kunnen we je goed op weg helpen, maar je moet wel onthouden dat we in een paar uur misschien niet je hele probleem kunnen oplossen. Daarnaast is onze begeleiding erop gericht om jou in staat te stellen zelf de stof te begrijpen. We gaan je de stof dus zo goed mogelijk uitleggen en helpen je op weg, maar je kan het niet aan ons uitbesteden.

Na online begeleiding heb je de stof duidelijker voor je en kan je weer verder. Mocht je later toch ergens tegenaan lopen, dan kan je heel gemakkelijk een nieuwe afspraak inplannen!

Al 11 jaar begeleiden wij studenten tijdens het afstuderen. In die tijd hebben we zo’n beetje alle scriptieproblemen langs zien komen. Alleen hebben we nu al zo vaak uitgelegd hoe je theoretisch kader schrijft of uitgelegd hoe SPSS werkt dat daar geen uitdaging meer voor ons inzit. We kwamen er ook snel achter waar wij wel door uitgedaagd worden: vanuit het niets met een onbekend (scriptie)probleem worden geconfronteerd en dan onder tijdsdruk de student in staat stellen dit zelfstandig op te lossen.

Zeker met Corona zitten veel studenten alleen aan hun scriptie te werken waar ze normaal makkelijk naar een medestudent konden lopen. Omdat ook online vergaderingen “normaal” zijn geworden zagen wij een mooie kans: spoedbegeleiding via ZOOM.

Via de planningstool kan jij inzien wanneer een SPSS begeleider beschikbaar is. Je plant jezelf in en je krijgt een uitnodiging met de link naar de zoom meeting. 

Tijdens de spoedbegeleiding gaan de scriptie expert en jij meteen aan de slag. Samen bespreken jullie wat jouw gewenste resultaat (en wat je daarin tegenhoudt) is van het spoedbegeleiding en bepalen samen welke vragen worden behandeld.

Na 25 minuten volgt er een korte evaluatie of de spoedbegeleiding jou geeft wat je nodig hebt. Indien dat niet zo is stopt het spoedconsult (even goede vrienden, dan was het niks voor jou en zijn er ook geen kosten). Heb je het gevoel dat het spoedconsult je verder gaat brengen dan gaan jullie door tot je vragen zijn beantwoord. 

We weten wat we wel en niet kunnen. We zijn bekend met STATA en R maar onvoldoende om te kunnen garanderen dat we in staat zijn om jouw vragen te beantwoorden. 

Indien je wel begeleiding in STATA of R nodig hebt vul dan een contactformulier in!

Onze methode in één minuut

0 studenten
(meer zelfs) zijn je voorgegaan

Weten wanneer jij aan de slag kan met één van de
statistiek/SPSS begeleiders?