De scriptiebegeleider waar je wél op kan rekenen

Wij staan voor je klaar wanneer jij dat nodig hebt, luisteren naar je en nemen jouw vragen serieus
(naast dat we die natuurlijk ook gaan beantwoorden)

Hulp nodig bij je SPSS data-analyse?

De kans is groot dat je voor de data-analyse in jouw scriptie kennis van SPSS en statistiek nodig hebt. SPSS (Statistical Package for the Social Sciences) is het meest toegepaste statistische computerprogramma op het HBO en het WO. Het is de ‘praktische’ uitvoering van de statistiek, je kunt met dit programma dus statistische analyses uitvoeren. Niet iedereen begrijpt dit even goed of heeft hier goede uitleg van gekregen; het kan dan ook zijn dat je wel wat hulp kan gebruiken.

Het analyseren van data is voor veel studenten een groot struikelblok bij het schrijven van een scriptie. Het proces achter het analyseren van je data bestaat uit meerdere stappen. Voorafgaand aan het analyseren van je data is het belangrijk dat de dataset is klaargemaakt. Vervolgens moet je kiezen voor de juiste toets. Daarnaast is het aan jou om de output op correcte wijze te interpreteren om zo de resultaten in je scriptie te verwerken. Omdat er zoveel stappen zijn die je moet doorlopen kan het analyseren van de data moeizaam en problematisch verlopen, al helemaal als je hier weinig ervaring mee hebt.

Wij van Afstudeerbegeleider hebben een team dat bestaat uit professionele scriptiebegeleiders en statistiek experts. Ons team heeft jarenlange ervaring met het begeleiding van studenten in hun scriptieproces. Wij hebben inmiddels honderden studenten geholpen met het succesvol behalen van hun scriptie. Neem vooral contact met ons op zodat wij je alles kunnen vertellen over onze diensten!

Je hele studie heb je niks met SPSS gedaan, je hebt één of twee vakken gehad over statistiek, en nu moet je ineens een scriptie gaan schrijven en dus op professionele en wetenschappelijke wijze data gaan analyseren. Hoe dan?! Helaas horen we het vaak van studenten. Gedurende de studie wordt er veel te weinig aandacht besteed aan het analyseren van data. Toch wordt er van je verwacht dat je een scriptie, compleet met data-analyse, oplevert aan het einde van je studie.

De statistiek experts van Afstudeerbegeleider hebben inmiddels honderden analyses gedraaid, zij weten precies wat je moet, wanneer en hoe. Neem eens contact op met ons zodat wij je precies kunnen vertellen hoe jij je data analyse moet aanvliegen.

“Waarom doe jij deze analyse?” “Omdat mijn begeleider zei dat ik dit moest doen!”. Je wilt niet weten hoe vaak wij dit te horen krijgen! Je interne scriptiebegeleider bedoelt het natuurlijk goed: hij/zij wilt je helpen door jou een duwtje in de goede richting te geven. Voor jou is het alleen een grote abracadabra wanneer je niet weet wáárom je nu precies een bepaalde analyse uitvoert. In de wereld van statistiek zijn er tientallen, zo niet honderden toetsen te onderscheiden die allen hun eigen sterke en zwakke punten hebben. Als jij onze hulp inschakelt kun jij straks aan je interne begeleider laten zien dat jij een super sterke kennis hebt van statistiek, dat vergroot natuurlijk de kans op een mooi cijfer!

Je hebt enige kennis van SPSS en de statistiek kom je ook nog wel uit, maar je hebt geen idee hoe je dit moet toepassen op je eigen onderzoek. Waar en hoe moet je in hemelsnaam beginnen? Het is lastig om systematisch aan het werk te gaan, wanneer je weinig ervaring hebt met het analyseren van data. Ondersteuning van een van onze statistiekbegeleiders kan jou misschien enorm helpen. Net dat zetje in de goede richting, waardoor jij het analyseren van de data succesvol en op intelligente wijze kan uitvoeren.

De begeleiders van Afstudeerbegeleider kunnen jou helpen in alle fases van je scriptie. Onze statistiek begeleiders kunnen jou helpen met je data-analyse. Onze begeleiders geven persoonlijke begeleiding, met onze aandacht gericht op jou en je scriptie gaan we er alles aan doen om jou te verder te helpen in het analyseren van de data.

 

We kunnen jou genoeg kennis over statistiek en SPSS aanreiken om het analyseren van de data tot een succes te maken. Je zult bij ons niet alleen leren hoe je iets moet doen in SPSS, maar nog veel belangrijker: waarom je iets doet.

Vaak helpt het om eerst even een stapje terug te doen, en kritisch te kijken naar de vragen die je wilt beantwoorden: je conceptueel model helpt hier vaak bij. Deze vragen moet je niet uit het oog verliezen wanneer je de analyse van de data gaat uitvoeren. Jij en je scriptiebegeleider gaan er samen voor zorgen dat jij, aan de hand van je data analyse, sterk onderbouwde antwoorden kunt geven op de centrale vragen in je scriptie!

Weet je niet hoe jij de uitkomsten moet interpreteren, of hoe je de vertaalslag moet maken naar je resultaten in je scriptie en wil je in jouw eigen tempo uitgelegd krijgen hoe je een data-analyse precies uitvoert en hoe je SPSS hiervoor kunt gebruiken? Afstudeerbegeleider begeleidt studenten die tijdens hun studie of het schrijven van hun scriptie te maken krijgen met statistiek en SPSS.

We beginnen bij de basis van de statistiek en SPSS zodat jij inzicht krijgt in waar je nu eigenlijk mee bezig bent. Door gebruik te maken van voorbeelden die betrekking hebben op het onderwerp van jouw scriptie, worden de verschillende toetsen in de statistiek en SPSS zo uitgelegd dat jij begrijpt wanneer je welke toets moet toepassen. Je krijgt stap voor stap uitgelegd hoe je een geschikte data-analyse kan uitvoeren, zodat je de juiste resultaten voor het beantwoorden van je hypothesen verkrijgt.

SPSS hulp nodig? check dan onze Persoonlijke SPSS begeleiding.

Heb je je data-analyse al gedaan maar weet je niet waar je in de output precies op moet letten, of hoe je de uitkomsten in de resultatensectie moet noteren? Wij bieden je hierin graag ondersteuning. Kijk voor meer informatie op Constructieve feedback op je SPSS data-analyse.

De weg naar afstuderen weer vinden

De weg kwijt in je scriptie? Had jouw begeleider of opdrachtgever net zo goed Chinees kunnen praten? Geen nood, wij helpen je om de controle terug te krijgen!

Nodige bevestiging in je keuzes

Het schrijven van je scriptie betekent veel keuzes en fouten maken. Wij kijken met je mee en bespreken wat je hebt gedaan zodat jij je er weer zeker over voelt

Deadline toch halen (realistische planning)

Een naderende scriptiedeadline zorgt voor stress. We stellen samen een realistische planning op zodat jij die deadline gaat halen!

Vertel ons wie je bent en we gaan samen met je aan de slag!

Nog één stap 🙂

Waarom Afstudeerbegeleider?

Wat kan je verwachten van de scriptiebegeleider

Onze methode in één minuut

0 studenten
(meer zelfs) zijn je voorgegaan
Wat zeggen andere studenten over onze begeleiding